jump to navigation

Pemindahan Blog TipsHartanah November 20, 2006

Posted by tipshartanah in TipsHartanah, Umum, Untuk Dijual.
comments closed

Pengumuman :

Blog TipsHartanah telah dipindahkan ke server sendiri TipsHartanah.com untuk kelajuan yang lebih berbanding sekarang yang di hostkan di WordPress.com.

Dapatkan maklumat terkini hartanah di

http://www.tipshartanah.com

Terima Kasih

For Sale : Desa Villas, Wangsa Maju November 17, 2006

Posted by tipshartanah in English, For Sale, KL & Selangor Only, Property, Untuk Dijual.
5 comments

New Icon Hi all! Today we will get to know about a newly completed unique strata development in Section 10, Wangsa Maju.  The project is called Desa Villas and consisting about 70 units of condo, 8 villas (3-storey link houses) and 6 units Semi-D. (more…)

Pemerhatian Pasaran Hartanah (PPH).. November 15, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, Ebook Panduan Membeli Rumah, KL & Selangor Only, Tips serta Panduan, TipsHartanah, Umum.
2 comments

Ini mungkin sesuatu yang anda nantikan… pemerhatian pasaran hartanah. Sesuatu yang saya fikir amat berguna untuk setiap orang untuk mengetahui keadaan semasa pasaran hartanah di tempat anda atau tempat yang lain yang ingin anda ketahui.

Apakah kepentingannya? Apakah faedahnya? (more…)

For Sale : Changkat Kiara, Jln Duta, KL November 14, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, English, For Sale, KL & Selangor Only, Property, Untuk Dijual.
2 comments

This is a unit of Semi-Detached (Semi-D) House for sale in Changkat Kiara, Jalan Duta, Kuala Lumpur. (more…)

Review Ebook TipsHartanah November 13, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, Ebook, Ebook Panduan Membeli Rumah, Umum, Untuk Dijual.
2 comments

Saya menerima beberapa soalan berkenaan kandungan Ebook TipsHartanah – Panduan Membeli Rumah yang terdapat di website TipsHartanah.com.

Sebelum itu, ingin saya nyatakan di sini bahawa apabila saya menyatakan Ebook TipsHartanah maka saya sebenarnya (more…)

Strata Title? What’s the different? Pt.1 November 13, 2006

Posted by tipshartanah in English, Property, Tips serta Panduan, Umum.
1 comment so far

2 days ago I met my friend at Kota Damansara and he talked about buying an office lot within a terrace shop/office. He asked me, “Can the office being sold separately or does it need to be bought as a whole storey (3/4-storey building)?.

So I answered him… (more…)

Seasons Square, Damansara Damai… November 10, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, English, For Sale, KL & Selangor Only, Property, Umum, Untuk Dijual.
20 comments

Baru tadi ada client call bertanyakan saya tentang unit untuk dijual di Seasons Square, Damansara Damai. Saya katakanlah padanya harga RM1,200,000…. perghh terkejut bukan main lagi… macam tak percaya je dia bunyinya.. dia kata apasal mahal sangat??.. Oooo… saya kata ini unit di Ground Floor,..(English available for Price Info only, please scroll to the bottom ).. (more…)

For Sale : Beverly Heights, Ampang November 10, 2006

Posted by tipshartanah in English, For Sale, KL & Selangor Only, Property, Untuk Dijual.
1 comment so far

Newly completed and gated community semi-D with security, clubhouse, gym and swimming pool facilities. Located near Ukay Heights, Ukay Perdana and Dataran Ukay. About 5 min. drive to Ampang Point, KL International School, Ampang Puteri and National Zoo. (more…)

Pengetahuan Mengenai Hartanah.. penting ke? November 9, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, Intro, Tips serta Panduan, Umum.
5 comments

Persoalan ini agak menarik saya bangkitkan di sini.

Bagaimana dengan anda? Apa pendapat anda? Adakah anda merasakan pengetahuan mengenai hartanah adalah penting untuk diri anda atau anda merasakan anda tidak perlu mengetahuinya kerana ada orang lain yang boleh menguruskannya untuk anda seperti Lawyer, Property Consultant, Real Estate Agent dan sebagainya. (more…)

Tmn Tun Dr Ismail (TTDI), KL – bagus sangat ker?? November 9, 2006

Posted by tipshartanah in Bahasa Melayu, For Sale, Intro, KL & Selangor Only, Property, Umum, Untuk Dijual.
add a comment

Ok.. today i’m going to blog about TTDI… kepada anda yang tinggal di area KL atau Selangor pastinya tahu mengenai TTDI bukan? kepada yang kurang tahu tu takpelah.. haa.. ari ni saya nak bagi tau bagus sangat ke tempat ni??

Pagi ni saya baru ada satu appointment dengan client yang nak tengok rumah kat area TTDI ni. Actually my client’s investment budget around RM1,500,000. So agaknya rumah apa la yang boleh dapat kat TTDI ni yek??

Untuk harga mcm tu rumah yang anda boleh dapat kat TTDI sebenarnya paling bagus adalah (more…)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.